22 d’abril 2006

Alexis Inglada

Xerrada a càrrec d'Alexis Inglada
A la societat, a les 21:30h.

Pagès des de l'any 1996 a Boldú, un poble de 200 habitants de la Plana d'Urgell. Cultiva fruita dolça i horta ecològica. Ven directament el que produeix mitjançant diversos canals: una parada setmana a Pardinyes, a domicili a Tàrrega, venda de cistelles tancades a associacions de consumidors (Lleida i Balaguer) i a restaurants, botigues i menjadors escolars de l'entorn.
És membre fundador del moviment pagès i rural Assemblea Pagesa. També forma part de l'agrupació de pagesos ecològics de Lleida i participa en activitats del Convivium Slow Food Balaguer.
Temes a tractar:
  • Globalització dels mercats agraris i alternatives de la petita pagesia i el món rural.
  • Sobirania alimentària: el dret de cada poble a decidir quina agricultura i quina alimentació volen.
  • Plataforma Transgènics fora: l'acció directa contra el control del les nostres vides del que mengem.
  • Un progrés rural sostenible: el problema de la fugida dels joves pagesos i no pagesos, artesania alimentària, energies renovables, etc.
  • Altres històries a desgranar...