19 de maig 2008

Matthew Tree a Llardecans


L’AUTOR
És un escriptor anglès en català. Va aprendre català el 1980 i en l'actualitat viu a Barcelona, on va anar a viure el 1984. Escriptor i defensor de la llengua catalana, ha col·laborat en diverses publicacions, emissores de ràdio i televisió tant angleses com catalanes, i ha publicat articles a El Punt, Diari de Barcelona, La Rosa dels vents, Catalonia Today (diari català en anglès) i ha col·laborat amb emisores de ràdio com Rac1 o Ràdio Contrabanda.
En televisió ha col·laborat en el programa La cosa nostra, d'Andreu Buenafuente i ha tingut un programa propi sobre Catalunya, Passatgers (TV3).

EL LLIBRE
En aquest llibre tan personal com ben documentat, es parla, entre moltes altres coses, de les pròpies experiències religioses, les creences precises de les religions cabdals, els orígens de la mateixa religió, les inconsistències flagrants de les dues religions més grans del món (el cristianisme i l'islam) i el perquè de la seva negació irrevocable de l'existència de Déu.Si mai no has tingut cap dubte pel que fa a aquesta existència, segur que 'La vida després de Déu' farà que n'adquireixis uns quants, si més no. Ara bé, la intenció principal de l'autor no és 'convertir' ningú, sinó deixar constància de la seva convicció optimista que en aquest principi del segle, malgrat totes les aparences, estem veient el principi del final de la religió.